Kreativne industrije: Leva skretanja - Kreativnost i politika, 2-10

Serijal od deset priča, razgovora i minijaturnih eseja na temu Kreativnih industrija. Počinjemo sasvim ličnom istorijom autora - njegovim sećanjem na neobične devedesete, na sisteme koji se raspadaju, filmska scenarija koja se ne snimaju i na iznenadna, neplanirana putovanja i posebna izbeglištva mnogih umetnika, pisaca, intelektualaca, rokera - pa tako i autora. Serija je prirodni nastavak ranijeg Puta u budućnost, koji je u dve sezone prikazivanja na RTS-u postao neka vrsta putokaza kako se može predstavljati i komentarisati istorija aktuelne umetnosti.

Boris Miljković je temu kreativnih industrija, popularne sintagme današnjice, obradio u razgovoru, primerima i osvrtima - snimljenim na apstraktnim mestima, od indiferentnog, belog studija do neobičnih toponima koji izgledaju kao neprekinuti tok stvaranja, od samog početka nastanka Zemlje, gejzira, vulkana.
U seriji će učestvovati zanimljivi sagovornici i, važno je reći, veliki autori iz svojih oblasti - muzičari, kompozitori, fotografi, reditelji, kreativni direktori, pesnici, arhitekte i dizajneri, koji će pokušati da objasne, ocene i postave ovu sasvim modernu disciplinu - kreativne industrije. Tako će sa naratorom, pored Milene Dragičević Šešić, kroz seriju poći i Slobodan Šijan, Nebojša Babić, LP Duo, Nenad Radujević, Mia David, Marko Đorđević, tim Nordeusa, Maja Uzelac, Ivan Medenica, Radmila Petrović...
Scenarista i reditelj: Boris Miljković

 

repriza , 12.jul 03:15 i 11:25 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво