Mira Adanja Polak - Ekskluzivno: Digitalno u našim životima

Novi pojam digitalno ušao je u skoro sve sfere naših života, ubrzao njegov ritam i promenio način življenja. Ušao je u sve segmente nauke, tehnologije medicine i svega što nas okružuje.


Patolog dr Vesna Čemerikić-Martinović, priča o brzoj dijagnostici kod otkrivanja ćelija raka. Zato se sve češće govori o digitalnoj patologiji, gde više ne morate da čekate na rezultat sa pločice, koji treba da odgovori ima li u uzorku ćelija raka ili ne. Konsultacije sa kolegama u svetu svakodnevna su rutina, a pacijent dobija rezultat bez mukotrpnog čekanja.

Časlav Maksić, sudski veštak za forenziku, govori o nekim situacijama kojih nismo svesni, a kojima se on i njegova struka bave, o značaju izgovorene reči, poslatog mejla, upotrebe kartica, kao i o svakom tragu koji čovek radeći i živeći ostavlja. Ljudi moraju biti svesni da je danas sve drugačije, i da je digitalni zapis pouzdan svedok.

Biće reči o nekim situacijama o kojima i ne razmišljamo i kojih nismo svesni. Današnje prevare uzele su veoma složene oblike i zato je važno uvek biti u toku razvoja digitalnih tehnologija.

Repriza , 11.jun u 03:55 i 11:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво