TV feljton: Tvrđave pobune

U Nišu je od 2. do 5. avgusta održan glavni program trećeg internacionalnog Nišvil džez pozorišnog festivala, pod sloganom Tvrđava pobune i provokacije.

Publici se na ovom ambijentalnom festivalu predstavilo devet pozorišnih grupa iz Norveške, Velike Britanije, Mađarske, Izraela i Srbije. Scene na otvorenom izvanredno su oživele Niš u letnjem periodu, stvarajući od njega prostor igre, umetnosti i karnevalskog raspoloženja.
Emisija će prvo istražiti šta danas uopšte znači pozorišna pobuna u našim liberalnim društvima, da li ona postoji i kako se ispoljava. Takođe, imajući u vidu da je Nišvil džez pozorišni festival jedini festival muzičkog pozorišta u Srbiji, analiziraćemo brojna značenja muzičkog pozorišta.
O ovim temama raspravljaju pozorišni reditelji Nikita Milivojević, Zoltan Balaž, Nebojša Bradić, Džil Grinhaudž, Ana Furs, Ivana Ašković, Boris Čakširan i Ivan Jović, dramaturškinja Monja Jović, kompozitorka Ana Ćurčin i Maja Mitić, glumica i umetnička direktorka Nišvil džez pozorišnog festivala.

Reditelj: Marko Šotra
Urednik i autor: Ana Tasić

repriza, 6. februar u 09:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво