Profesionalci: Dragan Bisenić

Dragan Bisenić je dugogodišnji spoljnopolitički novinar. Rođen je u Kraljevu, a diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Karijeru je počeo osamdesetih godina prošlog veka u omladinskoj štampi da bi je nastavio u dnevnom listu Borba. Objavljivao je u brojnim listovima u Jugoslaviji i Srbiji. Pratio je neposredno burni rasplet jugoslovenske krize, rad partijskih i državnih foruma, masovna okupljanja i mitinge, događaje na Kosovu, sukobe u Hrvatskoj.
Napravio je i objavio dvesta intervjua sa istaknutim svetskim zvaničnicima i političarima. Bio je dopisnik iz Berlina i Saveta Evrope iz Strazbura, glavni urednik više nedeljnika i magazina. Autor je brojnih televizijskih i dokumetarnih emisija.
Autor je više knjiga: Od baklje do lomače, Mister X - Džordže Kenan u Jugoslaviji 1961 - 1963, Put ka miru - kempdejvidski mirovni sporazum Izraela i Egipta 1978, Mala veličanstvena Srbija - kralj čaja Tomas Lipton u Srbiji 1915. Uskoro će biti objavljene njegove knjige Hrabri stari svet - o odnosima Srbije i SAD 1890-1990. i knjiga o nestanku SSSR-a. Od 2011. do 2018. bio je ambasador Srbije u Egiptu. Sada je slobodni novinar.
Autor emisije Dragan Stanojević

repriza, 23..oktobra u 03:45 i 11:40 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво