Na veslu priča pisaca iz Petrovca na Mlavi: Širina vidika

U poslednjoj epizodi mini ciklusa “Na veslu priča“snimljenih u Petrovcu na Mlavi, književnici Miroljub Milanović, dobitnik Skrelićeve nagrade 2016. godine, Vojislav Radojković, romanopisac, Aleksandra Dimitrijević, koja je u dvanestoj godini objavila prvi roman, Danilo Radojković, pesnik i kritičar, i Irina Jankucić, pesnikinja, govore u paralelnom intervjuu o svom odnosu prema prirodi, stanju sveta, aktuelnom književnom trenutku, veslajući rekom Mlavom i jezerom Korenica.

Posedništvo nad prirodom ne postoji. Mi, kao bogovi u pelenama. Ili samo stremnja ka vetrenjaku. Koji pogled te smiruje? Apokalipsu ćemo izazvati sami? Zapeli za nametnuti narativ, ne za suštinu. Kako se putuje u svemir? Uzmi kontrolu nad munjama, za početak. Viša sila? Kako pronaći najdublje u sebi? Šta je od Boga dato? Talenat u doba liberalne ekonomije u tranziciji kao prokletstvo. Traži se čovek, kao iznimka. Produkcija, reprodukcija, hiperprodukcija... Valjanje u blatu advertajzinga. Kako se čuva jezik? Priča ne može da umre. Doživeti svet kao nešto novo.

TREJLER: https://youtu.be/aK22Par-i44

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: vatrogasci Saša Milojković, Ivica Ivanović, Stefan Radosavljević, Danko Stojković, Saša Janković, Veljko Životić, Saša Ljubomirović (komandant), i izviđač Đorđe Ristić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Opština Petrovac na Mlavi

Repriza, 16. mart u 06:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво