Na veslu priča: Suhomeđa

Svi akteri serije Na veslu priča snimljeni u Boki Kotorskoj, u paralelnom intervjuu pričaju o životnoj sredini, kulturi, modernom svetu i stvaralaštvu:

Vuk Krnjević, pesnik, kritičar i urednik u Prosveti, Književnosti i TV Beograd; arhitekta Vlasta Mandić, koja je vodila urbanistički projekat obnove Kotora posle zemljotresa, ali i književnica i pevačica; Mašo Čekić, javni radnik, novinar, književnik i gurman; Neven Staničić, publicista, neumorni kreator kulturne atmosfere; Olivera Doklestić, renesansna naučnica i književnica; Siniša Luković, novinar i publicista; Zoran Mujbegović, slikar i pisac iz Beograda i sa Bjelila; Željko Starčević, arheolog, ekolog i publicista.

Šta smo i ko smo? Sa čim ćemo i kuda? Da li se osvajači mole da uđu? Šta donose i odnose? Čuvati sebe od drugih i druge od sebe... Šta se švercuje s demokratijom? Da li je profit jedini Bog? Tekovine revolucije, civilizacije ili kolonizacije? Prijatelji ili neprijatelji prirode, njen deo? Urbanizacija netaknute prirode je posledica čega? Šta ćemo kao prađedovi ostaviti? Kultovi kultnog mesta? Sve je sada, u ovaj momenat, sve se potrlo što je vredno bilo... Da li je umetnost igra? Može li da opstane?
TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=TgTfB_s1JPk

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Miloš Lakičević, Ilija Belan, Mirijan Cveljo, Goran Dukić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Opština Tivat, Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Tivat, Luštica Bej, Porto Montenegro
Produkcija: Udruženje Šta hoćeš i Matica Boke 2018.

Repriza, 09. mart u  06:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво