Читај ми!

Fotodokumenti portfolio: Branimir Karanović

Osmišljen kao prva faza šireg uvida u fotografsku scenu Srbije, serijal predstavlja autorske pristupe, poetike, tematsko-problemske fokuse istraživanja, kao i široku oblast interpretacije fotografije, od funkcije dokumenta do umetničkog izraza Goranke Matić, Branimira Karanovića, Ivana Petrovića, Aleksandra Kelića, Aleksandrije Ajduković i Stefane Savić.

Serijal je 2019. godine pokrenuo NFC Filmart iz Požege uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, sa idejom da se na autentičan način predstave domaće prakse u oblasti fotografije, preko intervjua i prikaza rada autora različitih generacija, uz odabrane pozitive i pokretne slike iz njihovih opusa i arhiva.

U ovoj epizodi reč je o Branimiru Karanoviću, profesoru fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 1978. do 1997. i na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu do 2015. Od 2016. dobija zvanje profesora emeritusa na istom fakultetu. Posvećen je urbanoj tematici i svakodnevici. Aktivno izlaže fotografije na domaćim i međunarodnim izložbama već četiri decenije. Dobitnik je više značajnih nacionalnih nagrada i priznanja.

Snimatelji su Milica Đorđević i Sreten Vuković, koji potpisuje i montažu, a partneri projekta su Kulturni centar Beograda i Frakcija Beograd.

Repriza, 14. maj u 01:50 i 10:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво