Читај ми!

Na veslu priča Zoran Mujbegović: Tajna blaga

Zoran Mujbegović, slikar i pisac, svojom fantastičnom pričom o alasomu priziva legende Kolubarskog kraja. Dok za veslom ostaju lokvanji Petničkog jezera. Uvek postoji dobar razlog da se dođe u Valjevo. Grad koji nestaje i blago koje je sve skrivenije. Tražimo li ga uvek? Ili i ono nestaje ako nije zasnovano na veri i nadi? A rupe koje postaju sve dublje? Da li čudo smeš da podeliš sa svetom? Jedina istina je od usta do usta, porodično. Sve mora biti povezano, kao mašta i priroda. Drugim očima da gledamo pripadnost.

Zoran Mujbegović rođen je 1950. godine u Beogradu. Akademski je slikar, član ULUS-a od 1975. Objavio je dve zbirke pesama i četiri romana. Objavio je preko 30 knjiga pod pseudonimom Nikostrat Saronski. Glavni i odgovorni urednik izdavačkih kuća Arion, Stilos i Aurora u Beogradu. Održao preko 50 samostalnih izložbi. Dobitnik visokih međunarodnih priznanja za urbanizam i dizajn. Živi i radi u Valjevu.

TREJLER: https://youtu.be/HiU5GRyFiGo

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Aleksandar Vujić, Rafailo Mitrović, Blagoje Ranković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Valjevo

Produkcija: Šta hoćeš ©2018. wdoyouw.org

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво