Читај ми!

Autorski koncert Vladimira Tošića

U Studentskom kulturnom centru u Beogradu, novembra 2019. godine izvedena su dela Vladimira Tošića - kompozitora, multimedijalnog umetnika i redovnog profesora FMU u Beogradu.

Na početku koncerta izvedena je Kompozicija Medial 623 za gudače, a potom su usledili i Kvintal za violinu, klavir i gudače, Medial 9 za gudače, Voksal za violinu, flautu, klavir i gudače, i Altus za gudače i klavir.
Nastupili su: Beogradski gudački orkestar Dušan Skovran i solisti: violinistkinja Gordana Matijević, flautistkinja Stana Krstajić i pijanisti Vladimir Cvijić i Ljiljana Vukelja, a dirigovao je Rade Pejčić.
Vladimir Tošić je studije kompozicije završio na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi Vasilija Mokranjca, a tokom 70-ih godina prošlog veka bio je član avangardne grupe Opus 4 sa kojom je osnovao Ansambl za drugu novu muziku i Festival druge nove muzike.
Njegova dela izvođena su na domaćim i stranim koncertnim podijumima, pre svega u Sjedinjenim Državama, Nemačkoj i Brazilu. Dobitnik je prve nagrade na konkursu Tomas Bloh u Parizu 2000. godine.

repriza, 17. avgust u 04:40 i 11:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво