Na veslu priča: Trolisno biće

Pažnja, labudovi u niskom letu! Haronovim vodenim drumom u srce Novog Sada. Zašto uvek na ivici? Kako se preživljava na žici koju smo sami protegli između zgrada? Na čijoj je strani priroda? Slobodnog pada ili leta? Da li je grad gladan prirode ili samo super kiča? Budućnost avanzovalih majmuna. Automatu, od koga primaš naređenja? Priroda nas trži kao taoce, da li smo razvili Stokholmski sindrom, ili kopamo žice i pod zemljom? Aktivisto, javi se! Daj sve od sebe.

Vladimir Kopicl rođen je 1949. godine u Novom Sadu, gde je i diplomirao književnost. Od 1970. godine bavi se književnošću, umetnošću, prevođenjem, pozorišnom i filmskom kritikom, novinarstvom. Obavljao je važne funkcije u nacionalnoj kulturi, od urednika Tribine mladih u Novom Sadu (1971-1973),  do direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, direktora Zavoda za kulturu Vojvodine i člana UO Radio-televizije Srbije u 21. veku. Uređivao je nekoliko književnih časopisa. Od 1970. godine objavljuje poeziju, eseje, književnu kritiku i prevodi sa engleskog jezika. Objavio je 16 knjiga poezije, 3 knjige eseja, priredio veliki broj zbornika i antologija. Dobitnik je najznačajnijih nacionalnih književnih nagrada, a o njegovom radu su objavljene tri monografije. Prevođen je i zastupljen u evropskim i svetskim antologijama i zbornicima.  Od 1971. bio je aktivan na polju konceptualne umetnosti i izlagao je u našoj zemlji i svetu.
TREJLER: https://youtu.be/Locrp6vrhMU

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Marko Ristić, Lav Boka (dron); montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Franc Špes, Davor Čupković, Aleksandar Kocan, Slavko Vrndžić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org
Projekat podržali: Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, JKP Vode Vojvodine

Repriza, 9. decembar u 00:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво