Na veslu priča: Katalin Pap - Bašta

Šta sve možeš naći u šumi? Recimo da tumaraš. Da se izgubiš. I da svako golemo stablo, razgranata grana i lelulajući list u mračno kišno predvečerje nose sumnju u utvare, koje ne posustaju. Tračci tamnoljubičastog neba kao jezici plaze ka tebi. Gone te duhovi svih zanemarenih kućnih ljubimaca, negativni junaci svih strašnih dečjih bajki, ale i bauci. Strahovi i sumnje. Sopstveni koraci zvuče kao korak divova u opštem šumu neizvesnosti. Sav mrak tvoje duše skupi se u jednu tačku. A bega nema. I dah je kratak. A šta možeš izgubiti ako prihvatiš šumu kao takvu? Stvarnost kao strašnu. I opet pronađeš osmeh. Možda i ruku koja će te držati kad se spotpleteš.

Katalin Pap rođena je 1997. godine u Subotici. Studira scensku arhitekturu na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Izdala je zbirku pesama Nož ispod jastuka, koju je sama i ilustrovala. Nagrađena na nekoliko konkursa, objavljuje poeziju u periodici. Bavi se analognom fotografijom, slikarstvom, dizajniranjem tetovaža i modelingom.
TREJLER: https://youtu.be/QKoIa-vi9Eg

Prevod sa mađarskog: Jolanka Kovač
Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović, DP; snimatelji: Marko Ristić, Lav Boka - dron; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; čamdžije: Veslački klub Palić - Andrija Stipan Sabo Hanđa, Tibor Kohajda, Sava Goševski, Josip Fleis, Služba spasavanja na vodi Crvenog krsta Subotice - Žolt Sendi, Branko Bašić, Boban Čović; spiker: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Subotica
Produkcija: Šta hoćeš ©2020. wdoyouw.org

Repriza, 04. decembar u  07:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво