Na veslu priča Aleksandar Dunđerin: Dodir sa suštinom

Kada sam izronio iz vode preplakao, pa udahnuo, odahnuo… I pustio da me nosi tok kroz pejzaže, daljine, borbe…izgubio, pobedio, pomislio da sam se snašao, a ništa moje, ništa sveto… Na vodu i vatru u sebi oguglao. Da li sam bežao? Koliko puta sam zamahnuo? Šta sam tražio? Šta sam sam odabrao? Hvala Ti što si mi oči otvorio.

Aleksandar Dunđerin je rođen 1974. godine u Novom Sadu. Diplomirao je Srpsku književnost 1999. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Osnivač je i urednik novosadskog časopisa „Stanje stvari". Radio kao novinar i urednik u izdavačkim kućama Kolor pres grupa i Stilos. Bio je urednik u nedeljniku „Pečat" u Beogradu (2008-2012). Od 2012. do 2014. godine u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije bio je zadužen za savremenu kulturu i očuvanje kulturne baštine. 2014. godine napušta Beograd i državnu upravu, ženi se slikarkom Miljanom Bulatović, i u Kosovskoj Mitrovici od 2015. godine uspostavlja Privatni kulturni centar „Akvarijus". Objavio je zbirku priča „U napukloj ljusci", dve knjige eseja i monografiju o Crkvenom horu „Branislav Nušić" Kosovska Mitrovica. Priredio više knjiga. Objavio je više stotina priča, književnih kritika, eseja, studija u naučnim zbornicima, umetničkoj periodici i listovima.
TREJLER: https://youtu.be/o_ifO2z0dqA

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović, DP; snimatelji: Aleksa Borković, Boban Petrović (dron); montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; čamdžija: Buda Vukojević; spiker: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2020. wdoyouw.org
Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Dom kulture Gračanica, Dom kulture Stari Kolašin, PKC „Akvarijus"

Repriza, 27. novembar u 07:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво