Na veslu priča: Žarko Milenković – Ljubav, smrt i Bog

Strah vlada. Možeš dugo da slušaš. Možeš da se upokojiš pokorno gutajući blato. Da prihvatiš da su svi osnovni elementi zagađeni talogom civilizacije, da je taj kovitlac lepota postmodernizma. Da se pomiriš da neće smisao doći ljubavlju. Da poslušaš da je Svevišnji bajka za malu decu, za razliku od armiranog betona. Stvaranost u sumnji straha. Koliki kompas ti treba da ne izgubiš put? Da li je u grudima? Šta te tera da rizikuješ, da zaurlaš svoju istinu, pa makar te niko ne čuo pod krvlju okupanim nebom, osim osnovnih elemenata. I četiri oka.

Žarko Milenković je rođen 1988. godine u selu Preoce kod Prištine, gde i danas živi. Završio je studije srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Prištini - Kosovska Mitrovica, a master studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde je trenutno doktorand. Urednik je književnog programa i književnih izdanja u Domu kulture Gračanica. Objavio je dve zbirke pesama. Objavljuje pesme, kratke priče, književnu, umetničku i naučnu kritiku i naučne radove iz oblasti književnosti. Priredio je više knjiga i monografija.

TREJLER: https://youtu.be/8-sZjFPHUa0

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović, DP; snimatelji: Aleksa Borković, Boban Petrović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; čamdžija: Buda Vukojević; spiker: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2020. wdoyouw.org
Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Dom kulture Gračanica, Dom kulture Stari Kolašin, PKC Akvarijus

Repriza, 23. novembar u  07:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво