Ostavi sve i čitaj: Predrag Vranešević

Predrag Vranešević, arhitekta, konceptualni umetnik, crtač, kompozitor muzike za više od stotinu pozorišnih predstava i gotovo dve stotine filmova i TV serija i, pre svega, muzičar čuvene Laboratorije zvuka, gost je u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj.

U razgovoru sa autorom emisije Goricom Zarić, Predrag Vranešević analizira stanje u aktuelnoj srpskoj kulturi, priseća se zamaha naše kulture na međunarodnoj sceni u doba Tita, govori o smislu umetnosti i ličnoj fascinaciji multidisciplinarnim umetničkim izrazom. Govoreći o popularnim sadržajima i stvarnim umetničkim vrednostima, Predrag Vranešević relativizuje granicu koja ih razdvaja predominacijom medijskog

Autentična vrednost u životu svakog pojedinca, ali i čitavih društvenih zajednica, prema Predragu Vraneševiću je knjiga, dostupna i otvorena svakom. Njegova prva izgovorena reč bila je upravo knjiga, a od momenta kad je naučio da čita sve što mu je bilo potrebno pronalazio je u knjigama i otkriva: „Ja znam i da zasuzim, kad pročitam nekog dobrog Rusa, kad ga razvale".

Autor i urednik emisije Gorica Zarić Jovanović, reditelj Ivan Milanović, Muzički urednik Nevena Popović.

Repriza, 09. septembar u  04:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво