Književni dijalog: Vladislav Bajac

U inspirativnom okruženju Astronomske opservatorije u Beogradu, pisac i urednik emisije Aleksandar Gatalica susreo se sa jednim od najprevođenijih savremenih srpskih autora Vladislavom Bajcem i sa njim najpre progovorio o odnosu nauke i umetnosti jer, kako je kazano na početku razgovora, Bajac je jedan od najvećih naučnika među srpskim piscima.

Ali, ne samo to. Ovaj pisac zanimljiv je i po tome što je na njega najviše uticala japanska haiku poezija i zapadni rokenrol. To ga je učinilo osobitom pojavom među savremenim srpskim književnicima. U velikom intervjuu za RTS, Bajac je otkrio da su zvezde učinile presudan uticaj na pisanje njegove knjige Druid iz Sindiduma, da roman posmatra kao kutiju u koju se spremaju jaka osećanja i da tokom pisanja uopšte ne može da razmišlja o svojim čitaocima, ma koliko da im daje presudno mesto u času kad je knjiga odštampana.

Kako protiče vreme na dalekom istoku, a kako na zapadu, koliko smo slični sa Turcima, o čemu razmišlja jedan od njegovih najboljih prijatelja, nobelovac, Orhan Pamuk - sve ovo gledaoci će saznati u Književnom dijalogu, emisiji koju vole pisci i njihovi čitaoci.

Repriza, 03. jul u  00:40 i 08:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво