Budućnost je iza nas

Kada jedna institucija, kakva je Srpska akademija nauka i umetnosti, proslavlja 175 godina postojanja, obično se prave emisije koje govore o prošlosti, osnivačima prve preteče Društva srpske slovesnosti.

Ekipa Dokumentarnog programa RTS, na čelu sa urednikom Aleksandrom Gatalicom, želela je da napravi drugačiju emisiju - o živoj prošlosti, koja svoje plodove daje u sadašnjosti i davaće u budućnosti. Emisija je nazvana po maksimi ruskih avangardista Budućnost je iza nas.

Četvorica akademika odabrani su da predstave generacije mnogih akademika koji su još u devetnaestom veku započeli poslove koji se nastavljaju i danas. Velika dokumentarna emisija RTS Budućnost je iza nas prati tako sudbine Stojana Novakovića, našeg prvog leksikografa, Mihaila Valtrovića, osnivača srpske arheologije, Stevana Stojanovića Mokranjca, prvog melografa, zapisivača narodnih melodija na terenu i Milutina Milankovića, srpskog klimatologa.

Urednik i autor emisije: Aleksandar Gatalica, snimatelj: Dragan Stanojković, reditelj: Nenad Krkelić, Redakcija dokumentarnog programa RTS.

Repriza, 26. jun u  04:20 i 12:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво