TV teatar: Otelo

Predstava Otelo, nastala po tekstu istoimene Šekspirove tragedije, igra se na Sceni Ljuba Tadić u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u režiji Miloša Lolića.

Otelo je jedna od četiri velike Šekspirove tragedije, besmrtna priča o ljubomori i tragediji, mržnji i osveti, naivnosti i iracionalnom zlu, zavisti i izigranom poverenju. Radnja drame se odvija 1570. godine u morskom pristaništu na Kipru. U zapletu je veza između mletačkog generala, crnca Otela i Dezdemone, lepe ćerke senatora Brabancija. Njihova ljubav se bazira na Otelovim slatkim pričama o putovanjima i avanturama, koje razgaljuju mlado devojačko srce. Na putu toj romansi isprečila se ne samo razlika u godinama, rasa i iskustvo, već i zlobna okolina koja samo gleda da ubaci seme razdora u ovu idilu. Otela igra Vojin Ćetković, Dezdemonu Milena Živanović.

U ostalim ulogama: Nikola Đuričko, Branislav Lečić, Goran Daničić, Radovan Vujović, Dubravka Kovjanić, Ljiljana Međeši, Nikola Rakočević, Dubravko Jovanović, Lazar Đukić, Dejan Dedić, Ivan Pantović.

Dramaturg: Periša Perišić, scenograf: Jasmina Holbus, kostimograf: Maria Jelesijević, kompozitor: Nevena Glušica, scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, dizajner svetla: Svetislav Calić.

Urednice: Tamara Baračkov i Ranka Jakšić

Režija i adaptacija: Andrea Ada Lazić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво