Ostavi sve i čitaj: Magdalena Vodopija

Magdalena Vodopija, osnivač i direktor književne manifestacije Sanjam knjige u Istri, predstavlja ovaj jedinstveni desetodnevni praznik knjige u Puli, koji je ovog decembra obeležio četvrt veka postojanja.

Остави све и читај: Магдалена Водопија Остави све и читај: Магдалена Водопија

U emisiji Ostavi sve i čitaj, Magdalena Vodopija govori o popularisanju knjige u regionalnim okvirima, modernom konceptu prezentacije knjige i književnosti, dobrom prijemu kod publike i o iznenađujuće vitalnoj i autentičnoj potrebi za čitanjem. U nastavku Magdalena Vodopija ukazuje na značaj knjižare u kulturi jednog naroda i posledice tržišnog modela u kulturi, gde se knjiga tretira kao svaka druga roba.

Na kraju, svoja čitalačka iskustva Magdalena Vodopija deli sa gledaocima emisije Ostavi sve i čitaj, otkriva odlučujuću ulogu oca Boška Obradovića, pesnika i muzičara, u njenom opredeljenju za knjigu i izdvaja jedan stih: Dajte mi libar da ujdem od svita (dajte mi knjigu da pobegnem od sveta), koji je univerzalan i u njenom slučaju nije bekstvo od sveta nego odlazak u vlastiti svet. Uz poziv na čitanje, ona kaže da je najlepši prostor koji možeš imati, onaj koji ti stvara knjiga.

Urednik i autor emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, muzički urednik Nevena Popović.

repriza, 05. oktobar u 00:36 i 08:51

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво