Veliki pisci na malim ekranima, 1-2

Da li su pisci istinski voleli televiziju? Dok su glumci, pevači, zabavljači, pa i političari, TV ekran doživljavali kao svoj dom, pisci su na televiziji bili i ostali pomalo čudni gosti.

Urednik emisije Veliki pisci na malim ekranima, Aleksandar Gatalica, pozvao je ponovo na ekran dvadeset jednog velikog srpskog pisca, od Skendera Kulenovića do Dragana Jovanovića Danilova, i ponovo se setio neprolaznih svedočanstava o njihovom radu. Dve emisije nastale su od kolažiranja najupečatljivijih iskaza (njih preko sedamdeset).

Kako su pisali, čemu su se nadali, da li su mislili i računali na čitaoce ili ne, jesu li se više oslanjali na cigaretu ili na svoju pisaću mašinu, kako su zamišljali svoje delo kroz pedeset godina - sve su to pitanja na koje su odgovore davali: Ivo Andrić, Dragoslav Mihajlović, Slobodan Selenić, Milorad Pavić, Svetlana Velmar-Janković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić i mnogi drugi.

Fotografija Dragan Stanojković, obrada slike Milica Živojinović, obrada zvuka Aleksandar Zoričić, reditelj Nenad Krkelić, urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.

Repriza, 05. mart 00:35 i 08:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво