Studio 6: Uglješa Novaković kvintet, prenos

Uglješa Novaković završio je svoje visoko muzičko obrazovanje na džez oseku Univerziteta umetnosti u Gracu, u Austriji. Studirao je i usavršavao se kod umetnika kao što su Don Menca, Dik Oats, Bob Mincer, Dejv Libma itd.

Tokom studija je nastupao i u svojim projektima, ali i sarađujući sa čuvenim muzičarima kao što su Gregori Hačinson, Toni Lakatoš, Mario Gonci, Duško Gojković. Svirao je u orkestrima kao što su Big bend RTS, Big bend HRT, Soul Connection Big band, Belgrade Saxophone Quartet i mnogim drugima. Često je na turnejama po Evropi, a na poslednjoj turneji nastupao je sa francuskim saksofonistima Batist Erbinom i Igo Afetušom.

Kao izvođač, aranžer i kompozitor, Novaković stvara jedinstvenu mešavinu modernog džeza, avangarde, fri džeza i svojevrsnog impresionističkog tumačenja savremene muzike. Ipak utemeljenje nalazi i u tradicionalnom zvuku svojih korena. Prvi album koji je izdao, nazvan "Tales From the Past", kritičari su hvalili kao autentičan i originalan, iako često pod uticajem velikana kao što su Koltrejn, Keni Geret ili Majls Dejvis, a radovi na sledećem albumu su u toku.

repriza, 23. januar u 05:10 i 13:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво