Vizionari naučne fantastike: Džordž Lukas, 8-8

Američka dokumentarna serija o životu i radu najznačajnijih stvaralaca naučne fantastike. Autor Ridli Skot otkriva na koji način su predviđali život u budućnosti i možda inspirisali da njihove futurističke vizije postanu deo naše svakodnevice.

Vizionar i autor Ratova zvezda, Džordž Lukas, tvorac je galaktičke mitologije. To je saga koja je naučnike inspirisala da iznova definišu granice i mogućnosti čovečanstva i procene potencijal koje ono ima.
 
Holografski prikaz princeze Leje koja moli za pomoć samo nam je zagolicao maštu i pripremio nas da se zapitamo hoćemo li, i kada, raspolagati ovom tehnologijom. Ali to je samo početak ogromnog tehnološkog talasa koji nam je dat u Ratovima zvezda.
 
Istraživači sada pokušavaju da na nov način definišu naučne mogućnosti holograma kako bi ih primenili u svakodnevnom životu. Približavaju se tehnologiji za prepoznavanje misli. i smatraju da ćemo za koju godinu moći umom da upravljamo predmetima. Na samom kraju filma Imperija uzvraća udarac, Luk Skajvoker ostaje bez ruke, ali je zamenjuju novom. Danas su naučnici kreirali robotsku ruku - aj limb, koja je precizna i spretna poput ljudske.
 
Dokle seže mašta pisca i koje su od njegovih mnogobrojnih vizija postale stvarnost u našoj sadašnjosti gledaoci će saznati u epizodi serijala Vizionari naučne fantastike - Džordž Lukas.
 
Repriza, 05. decembar u 04:08 i 12:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво