Ostavi sve i čitaj: Vladimir Kopicl

Knjiga je konstanta. Ona je uzbudljiva, kaže u emisiji Ostavi sve i čitaj srpski pesnik i esejista, umetnik, novinar, pozorišni i filmski kritičar Vladimir Kopicl.

Govoreći o fenomenu popularnosti savremene poezije, Vladimir Kopicl ističe ekskluzivnost pesničke umetnosti i njenu laku prohodnost do čitaoca, koji vrlo brzo može da zaključi da li je zaista u komunikaciji sa umetničkim delom ili naprosto samo čita. Otkriva da je kod nas, nažalost i nasuprot aktuelnoj svetskoj praksi, pravi podvig objaviti knjigu poezije. S druge strane, vratila se potreba za živim kontaktom, prisustvom glasa, tela, svega ono što poezija zapravo može da donese, kao neka primordijalna literarna praksa.
 
U razgovoru sa Goricom Zarić, urednicom emisije, Vladimir Kopicl odgovara na pitanja o prisustvu umetnosti u savremenom životu, potrebi da se pojam kulture redefiniše u ambijentu digitalnog 21. veka, o kvalitativnoj dimenziji sve veće dostupnosti umetničkih dobara i o tradiciji bez koje smo, prema njegovim rečima, jednodimenzionalni.
 
Ispovedajući svoje čitalačko iskustvo, Vladimir Kopicl otkriva da voli da preporučuje knjige koje sadrže istoričnost, lepotu, književnost, uzbuđenje, magijski element. Ukratko, čitljive i uzbudljive.
 
Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, muzički urednik Nevena Popović, reditelj Ivan Milanović.
 
Repriza, 04. decembar u 04:02 i 12:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво