Mladi balet milanske Skale, 2. deo

U organizaciji Nacionalne fondacije za igru, na sceni Centra Sava, 1. oktobra 2011. predstavio se Mladi balet Teatra milanske Skale, sa koreografijama Jiržija Kilijana, Žorža Balanšina i Anželena Prežokaža.

Igrači koji završavaju Akademiju Teatra milanske Skale već su dobili angažmane u prestižnim svetskim baletskim kompanijama ili učestvuju u redovnom repertoaru Baleta milanske Skale. Igranjem u Mladoj kompaniji, oni se susreću sa zahtevnim koreografskim rukopisima i raznolikom brojnom publikom, što će ih pratiti u njihovoj daljoj karijeri.

Ova trupa mladih igrača gostuje poslednjih godina na festivalima i pozornicama širom sveta, pa tako publika ima prilike da upozna buduće baletske zvezde koje će za samo par sezona gledati u naslovnim rolama svetske plesne produkcije. S druge strane, reč je o izuzetnom projektu koji populariše baletsku umetnost i daje podstrek najmlađim baletskim talentima, deci koja sanjaju da im igra postane profesija ili onima koji će sutra biti najbolja plesna publika.

Urednik emisije Vera Arsenović, reditelj Branko Kičić.

Repriza, 06. novembar u 01:08 i 09:08

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво