Svet budućnosti: Budućnost letenja, 7-14

Zahvaljujući odvažnosti današnjih naučnika, izgleda da će život u budućnosti biti znatno drugačiji. Kako ćemo izgledati, gde ćemo živeti, šta ćemo učiti i raditi i kako ćemo stizati na posao... U serijalu Svet budućnosti predstavljena su dostignuća nauke čija primena još uvek deluje da je daleko od nas.

Vazdušni saobraćaj postoji više od sto godina i mnogi smatraju da je prilično zastareo. Ali danas se javljaju nove ideje i tehnologije koje koriste vazdušni prostor na potpuno nov način i ukazuju na budućnost privatnog, luksuznijeg, a pre svega zabavnijeg letenja.

Trkanje raketa će možda postati vaš omiljeni sport, ali pravo uzbuđenje izaziva činjenica da biste mogli da posedujete sopstveni avion. Tada nećete morati da putujete do aerodroma, poletaćete iz sopstvenog dvorišta.

Šta bi bilo kada bi avioni sami upravljali letom? Ne bi bilo potrebno da postoje visokotehnološki tornjevi i kontrola leta. To bi zahtevalo ugradnju veštačke inteligencije, poboljšavanje navigacionih sistema i sistema za praćenje vremena, kao i savremeniju opremu za komunikaciju.

U budućnosti moći ćemo da pilotiramo sopstvenim avionom duž nebeskog auto-puta, da krstarimo u luksuznim vazdušnim kruzerima... Uživaćemo u brzini i uzbuđenjima koje donose sportsko letenje i raketni trkači. Avioni će menjati oblik, neće biti saobraćajnih gužvi, i odletećemo van granice planete Zemlje.

Urednik Marija Stevanović

Repriza, 04. novembar u  07:06 i 15:06

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво