Na veslu priča: Vesna Aleksić

Vesna Aleksić, rođena 1958. godine, naš najprevođeniji pisac za decu i mlade, objavila je osamnaest knjiga proze. Autor je više izvođenih dramskih tekstova. Dobitnik je velikog broja nagrada za dečju književnost.

O svojoj priči na veslu Vesna je izjavila: Uvek se moramo vratiti tamo odakle smo potekli. Šta su nam vrednosti i stremljenja ako zaboravimo korene? To je pitanje društva koliko i individue. Bio je divan sunčani dan na reci, i kao da me Sava vodila kroz moju priču. Nadam se da će se i dalje na veslu pričati priče.

Ko pohodi snove... i kauboji i Indijanci, i rok zvezde i glumci, i drvo i reka... Gde je izvor našeg osećanja sveta? Preneli su nam bližnji, sami smo stvoreni, pripadamo prirodi ili društvu... Da li iko sme da osvoji vrh drveta? Postoji li granica odrastanja?

Reditelj, autor originalnog koncepta Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona Vladimir Lešić; kamera Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post Milan Pejnović; dizajner Zoran Mujbegović; organizator snimanja Aleksandar M. Popović; spiker Aleksandar Novaković; lađar Kosta Milovanović; intro animacija Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje Šta hoćeš

Repriza, 04. oktobar u  02:04 i 10:04

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво