Na veslu priča: Aleksandar M. Popović

Svet ispod površine vode i njegov uticaj na površinu. Postoje iskušenja od kojih nema bega. Gordost je greh. Prošlost, sadašnjost i budućnost sjedinjuje samo priroda. Može li se sa dna? Ili je i sama površina zakrčena do nevidljivosti? Aleksandar M. Popović, rođen 1965. godine, piše i objavljuje kratke priče, eseje i dramske tekstove. Objavio je knjigu kratke proze Ćoškovi Obrenovca.

O svojoj priči na veslu, koja se prelomila i preko njegove sudbine i imovine u tragičnim poplavama 2014. godine u Obrenovcu, Aleksandar je izjavio: Kao dete, uvek me je najviše plašilo rečno dno. Neprozirnost. Muljavost. Nisam se navikao ni pošto sam naučio da plivam, veslam, ronim i pecam. I danas je upravo ta muljavost, potmula nefunkcionalnost društva, koje pušta da ga nose neprirodni tokovi, posebno u odnosu prema životnoj sredini, i dalje moja najveća zebnja. Ako sve teče, zašto i mi ne isplivamo jednom?

Reditelj, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona Vladimir Lešić; kamera Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post Milan Pejnović; dizajner Zoran Mujbegović; organizator snimanja Aleksandar M. Popović; spiker Aleksandar Novaković; lađar Kosta Milovanović; intro animacija Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje Šta hoćeš

Repriza, 02. oktobar u 01:05 i 08:07

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво