TV lica: Branislav Zeremski

Kako se danas seća snimanja kultnog filma Davitelj protiv davitelja? Da li je uspeo da savlada stidljivost? Kako je izgledao prvi ulazak u bife Ateljea 212? Da li mu je prvo snimanje ostalo u pamćenju kao istinski bolno zbog cokula sa ekserima?

Na ova i druga pitanja odgovara glumac Branisalv Bane Zeremeski. Emisija počinje numerom koja se dugo prepričavala sa koncerta povodom 60 godina RTS-a u kojoj sa Bodom Ninkovićem peva song iz Kamiondžija a dan sa Banetom počeo je posle probe u njegovom matičnom pozorištu i nastavljen je u Banja Luci na gostovanju pozorišta Puž. Bila je to prilika da prošeta po gradu, ode u crkvu i posle predstave predah napravi u Kozarskoj Dubici.

Ovih dana popularni glumac nema mnogo vremena za odmor, pa je uživanje pored reke Une trajalo kratko, jer su ga čekali na probi nove predstave Dolče vita u Madlenianumu. Uprkos užurbanom danu, Bane je govorio o jednoj galeriji u Vojvodini koju je ostavio njegov otac, o emocijama koje je imao na snimanju filma o medicinskim radnicima koji su brinuli o tuberkuloznoj deci, koji je režirala njegova supruga, o uzbuđenju pred predstavu koje može da se izmeri medicinskim spravama, o pokušajim da se sakrije iza kamere i foto-parata, ali i o ljubavi prema glumi koja je nadvladala stidljivost.

Autor Tanja Peternek Aleksić

Repriza, 01. oktobar u  06:11 i 14:11

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво