Na veslu priča: Blagoje Ranković

Blagoje Ranković rođen je 1966. godine u Valjevu. Završio je Poljoprivredni fakultet u Beogradu. Objavio je četiri zbirke pesama. Objavljivao je kritike, kratke priče i eseje. Prevođen je na finski i poljski jezik. Komponovao je i aranžirao veliki broj boemsko-kafanskih pesama

Pesnik, poetski promišlja odrastanje i senke koje mogu pratiti čoveka zauvek veslajući spojnicom Obnice i Jablanice u Kolubaru. Gde su pecali dečaci sa Kosančićevog venca? Na čelu zvezda. Ponovo umreti da bi se ponovo rodio. Odakle dolazi večna tama? Kako se živi bez senke? Pošto je duša? Vino je krv, a čepovi su oči... Staklojedi opkoljavaju. Tamni vilajet ženskog srca. Gde vetar ljubi? Ponovo kasni pismo. Zajahati pticu. Obnažiti veru u Boga. Mansarda sa durbinom za zvezdu.

TREJLER: https://youtu.be/PCN1oUeeFi4

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor Vladimir Lešić; direktor fotografije Časlav Petrović; snimatelj Marko Ristić; montažer Milan Pejnović; dizajner Zoran Mujbegović; asistent kamere Milan Džodić; spiker Aleksandar Novaković; čamdžije Aleksandar Vujić, Rafailo Mitrović, Blagoje Ranković; intro animacija Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje Šta hoćeš 2018.
Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Valjevo

Repriza, 20. septembar u 02:06 i 10:06

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво