Ambijenti, 1-24

Kroz najbolje uređene slovenačke domove, smela arhitektonska rešenja i savremeni pristup uređenju prostora, u 24 epizode, vešto nas vodi Dejan Pevčević.

Na strmoj padini vikend naselja Jasna, petočlana porodica podigla je vikendicu. Arhitekte su se vodile idejom da prozorska okna budu nalik okviru u kojem će se oslikavati silueta Prisanka, i da do njega dopiru odjeci jodlovanja devojčice iz Ajdovščine, odnekud iz alpskog masiva.
 
Vlasnica stana u Medvodama želela je dom živih boja. Izabrala je razne nijanse koje su u njega unele živost, baš kao što je živahna i mačka kojoj je stan posebno prilagođen. Nekoliko godina unazad živela je sama s mačkom. Kako joj odvojene sobe nisu bile potrebne, a stan je bio u lošem stanju, odlučila se za kompletno renoviranje.

Vrt porodice Knaus u Loškom Potoku, jedan je od najvećih privatnih vrtova u Sloveniji. Lidija i Petar su započeli njegovo uređivanje pre približno dvadeset pet godina, kada su na poklon dobili veliki brdski posed sa šumom, okružen divnom prirodom. Njihov vrt je danas prava oaza, kako za ljude, tako i za životinje.

Repriza, 27. avgust u 05:35 i 13:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво