Na veslu priča: Socijalistički čamac – Vule Žurić

Vule Žurić rođen je 1969. godine u Sarajevu. Objavio je šest zbirki priča, deset romana, zbirku radio-drama, dečiji roman i zbirku eseja. Autor je zvezdaškog dela monografije Mnogo smo jači/Derbi, moj derbi. Priredio je tematske zbirke priča posvećenih Gavrilu Principu i Branku Ćopiću. Autor je scenarija za film Gorana Markovića Slepi putnik na brodu ludaka i drame Posljednji mejdan Petra Kočića. Njegove priče prevođene su na desetak jezika. Dobitnik je nekoliko nagrada, među kojima je i Andrićeva nagrada za zbirku priča Tajna crvenog zamka 2015. godine.

Mir pučine. Beg u dubinu. Bliskosti. Prostim sredstvom. Želje i mišice. A na veslu... duša. Da možeš da se vratiš s maestralom i živiš pošteno. Da nikada ne moraš da vikneš upomoć. Čamac na naduvavanje lako se probuši. Budi siguran u vodi.

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje Šta hoćeš 2018.
Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

repriza, 12. jul u 02:13 i 10:13

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво