Ero Sarinen: Arhitekta koji je video budućnost

Arhitektura je više od praktičnog sredstva kojim se pravi sklonište za čoveka i njegove aktivnosti. Ona ima mnogo značajniju ulogu - skoro religijsku, i mora biti u osnovi uverenja da je čovek plemenito biće, reči su Era Sarinena, arhitekte koji je video budućnost.

Pedesete godine 20. veka bile su pune optimizma. U Americi je vladalo veliko zadovoljstvo, jer je zemlja bila bogata sa tehnologijom kojom je postignut neverovatan napredak. Ero Sarinen je uspeo da na svojim nacrtima i maketama prikaže duh tog vremena.

To je postigao lukom u Sent Luisu, građevinama i nameštajem. Bio je uzbuđen zbog svega onoga što će budućnost doneti svetu. U njegovim radovima se oseća to uzbuđenje. Ljudi su mislili da je moguće otići na Mars. Ako hoćete da idete na Mars, stolica lala je savršena za to putovanje.

Sin Era Sarinena, Erik, predstavlja nam život svog oca, njegovu strast prema arhitekturi, neverovatnu kreativnost i inovativnost. Bio je vizionar i ličnost koja je za samo deceniju rada proizvela toliko značajnih projekata.

Repriza, 03. jun u 00:55 i 08:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво