Paleta kulturnog nasleđa: Pesme za decu Radoslava Graića

Tokom 50 godina stvaralaštva Radoslava Graića nastajala je muzika za različite ukuse - zabavna, narodna i - dečja. Povodom jubileja autora koji je 30 godina radio u Radio-televiziji Srbije, PGP RTS i RTS Izdavaštvo nedavno su objavili trostruki kompakt disk i notne zapise dečijih pesama koje je Radoslav Graić komponovao od kraja šezdesetih pa do danas.

Kompakt-disk pesama za decu i knjiga nose naslov Vuče, vuče, bubo lenja, po jednoj od najpoznatijih dečjih pesama na ovim prostorima. Knjiga sadrži notne zapise 57 dečijih pesama komponovanih na stihove 24 pesnika. Pored toga, objavljeni su i tekstovi pesama tako da je izdanje svojevrsna antologija dečjih pesnika različitih generacija i usmerenja. Knjigu krasi 14 ilustracija Džoje Ratković-Gavele. Sve pesme iz zbirke nalaze se i na istoimenom trostrukom kompakt-disku Produkcije gramofonskih ploča RTS.

Promociji oba izdanja RTS-a u sali Dečijeg kulturnog centra Beograd prisustvovao je jedan broj stvaralaca koji su sarađivali sa Graićem: Ljubivoje Ršumović, Minja Subota, Branko Milićević -Kockica, Slobodan Stanišić, Leontina Vukomanović i izdavači.

Autori emisije: Slavica Stefanović i Aleksandra Daničić

Repriza, 02. jun u 03:55 i 11.55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво