TV lica: Branko Milićević Kockica

Branko Milićević je obeležio detinjstvo mnogih generacija koje su stasavale gledajući legendarni TV serijal u čijoj reprizi danas uživaju neki novi klinci.

Iako Branko nerado učestvuje u TV emisijama, bez problema je pristao na čak tri dana snimanja koje je počelo u Beogradu, a završeno je u Banja Luci, prisetivši se prve emisije u serijalu TV lica... kao sav normalan svet u kojoj je bio gost pre 15 godina.

Uoči premijere u Pozorištancu Puž Tanja Peternek ga je preslišavala tekst, a njegova supruga Slobodanka Caca Aleksić govorila je o njihovom zajedničkom životu, o kreativnim burama i velikoj ljubavi koja traje pola veka, o legendarnim predstavama u Ateljeu 212 koje su zajedno radili, ali i o odluci da nikada ne odustanu od stvaralaštva za decu. Uz buran aplauz završena je još jedna premijera, a zatim je sve spakovano u kombi i krenuli su put Republike Srpske.

U divnom ambijentu malih vodenica u Krupi na Vrbasu Branko je pokazao da ga ne napušta istraživački duh napravivši situaciju kao sa snimanja Kockice. Ulazio je u mlin, ispitivao kakvo je brašno, predstavio nam Đoku Mlinara kod koga uvek svrati, ali je i govorio nežno i nadahnuto o deci iz Kockice, o Kaji Žutić koja nije učestvovala na snimanju jer nije doručkovala, pa je bila kažnjena, ali je mnogo godina kasnije igrala u Pužu i to nevaljalu princezu. Ispričao je kakav je on bio kao klinac i zašto je život posvetio deci verujući da dobrota može da se uči baš kao što kažu stihovi završnog songa jedne njihove pesme - Biću dobar svakog dana, trudiću se snažno.

Repriza, 21. maj u 06:05 i 14:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво