Studio 6: Ahim Kaufman trio, prenos

U emisiji Studio 6 predstavljamo izvođače sa ovogodišnjeg Ring Ring festivala. U saradnji sa Gete institutom u Beogradu, nastupiće trio Grinen koji čine nemački muzičari Ahim Kaufman, klavir, Robert Landferman, bas, Kristijan Lilinger, bubnjevi.

Bend Grinen prvi put je nastupio aprila 2009. godine, u okviru serije koncerata Ni slučajno bez Roberta (Nicht ohne Robert) u džez klubu Loft u Kelnu. Na svaki od tih koncerata Robert Landferman i Kristijan Lilinger pozivali su nove goste, tako da su nastupi bili jedinstveni. Nakon toga, portugalska diskografska kuća Clean feed objavila je CD Grinen, koji dokumentuje Landfermanov i Lilingerov premijerni nastup sa Ahimom Kaufmanom - od prve note, pa sve do bisa.
Njihovo muziciranje karakteriše spontanost, kao i veliko iskustvo u improvizaciji i interaktivnosti, uz istraživanje graničnih zvučnih mogućnosti instrumenata koje sviraju. Preparirani klavir, megafon i bas - ovaj džez trio gotovo da prerasta u jedan metainstrument. U svom kasnijem radu bend Grinen počeo je da koristi komponovane deonice u svojim setovima koji su do tada bili pretežno improvizovani. Tako su nastale poliritmične mikrostrukture, koje muzičari ljubavlju razlažu, da bi se na kraju spojili u neočekivanim unisonim gestovima, naravno pod uslovom da ih neka uzbudljiva bop tema ne odvede u nove džezerske improvizacije.

Više informacija na www.achimkaufmann.com

Repriza, 21. maj u 05:00 i 13:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво