TV feljton: Ivan Bekjarev

Tokom pola veka kontinuiranog rada i trajanja na sceni, Ivan Bekjarev se podjednako uspešno ogledao u različitim žanrovima i medijima. Odigrao je blizu 130 uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom, gde je proveo 33 godine kao stalni član i dugogodišnji prvak drame.

Igrao je u velikom broju televizijskih drama i popularnih TV serija, uglavnom na Televiziji Beograd. Snimio je tridesetak filmova. Bio je radijski i televizijski voditelj. Dvadeset godina je bio profesor glume na Akademiji umetnosti. Dugo je, kao selektor i umetnički direktor, vodio Međunarodni festival monodrame i pantomime u Zemunu.

Za svoj umetnički rad Ivan Bekjarev je dobio više uglednih priznanja: Oktobarsku nagradu grada Beograda, dva Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini, nagradu Zlatni smijeh na Danima satire u Zagrebu, dve godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, bio je pobednik festivala monodrame i pantomime... Za ulogu Vujkovića u TV seriji Banjica, proglašen je 1984. godine za TV ličnost godine u Jugoslaviji.

Emisija u produkciji Redakcije za kulturu i umetnost pripremljena je povodom pedeset godina umetničkog rada Ivana Bekjareva.

Autor: Slobodan Savić

repriza, 07. april u 04:06 i 12:06

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво