Ostavi sve i čitaj: Stanko Crnobrnja

Knjiga neće nestati, niti je ugrožena, kaže, između ostalog, reditelj, publicista i profesor Stanko Crnobrnja u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj. Analizirajući status knjige u digitalnoj eri i medijskom izobilju, on zaključuje da knjiga samo menja agregatno stanje i traži nova savezništva sa elektronskim medijima.

Pored pitanja o posledicama širenja medijskih platformi i društvenih mreža, Stanko Crnobrnja u razgovoru sa autorom emisije Goricom Zarić razmatra i pitanja sadržaja, moći i funkcije televizijskog medija u novom kontekstu i njegovog uticaja na razvoj kulture i obrazovanja. U vezi sa tim, Stanko Crnobrnja procenjuje i stepen slobode medija, vrednost informacije i medijsku pismenost u našoj društvenoj zajednici.
Govoreći o sopstvenoj vezanosti za knjigu i čitanje, Stanko izdvaja uticaj koji su američka i naša literatura imale u njegovom životu, a emisija Ostavi sve i čitaj podseća na njegove knjige Estetika televizije i novih medija, Novi mediji i društvene mreže, Kako je stvoren Pokret nesvrstanih.
Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, muzički urednik Nevena Popović.

repriza, 31. jul u 03:57 i 11:57

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво