Studio 6: Pijanista koji govori

Nataša Penezić (1984) je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Svetlane Bogino. Nakon završenih master studija na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu upisuje doktorske studije na FMU u Beogradu, te 2018. godine pod mentorstvom prof. dr Dubravke Jovičić brani doktorski umetnički projekat Tumačenje novih izražajnih sredstava u izabranim klavirskim delima Pjera Buleza, Lučana Berija i Frederika Rževskog. Katedra za klavir FMU dodeljuje joj nagradu Nevena Popović za najznačajnije umetničko ostvarenje u 2018. godini.

U Studiju 6, Nataša Penezić izvešće dela Frederika Rževskog i kompoziciju Mauricija Kagela: MM51 - klavirski komad koji se bavi tumačenjem neizgovorenih strahova.
Kompozicija Brak (Marriage) američkog kompozitora i pijaniste Frederika Rževskog, pripada ciklusu Put, roman za klavir (The Road, a novel for piano / 2003). Delo se izdvaja prevashodno tehnikom kojom je napisano - za pijanistu koji govori (speaking pianist). Reč je o adaptaciji romana Krojcerova sonata Lava Tolstoja.

Autorski i urednički tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović,
Dizajn zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Ivan Milanović

Repriza, 25. decembar u 01:00 i 09:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво