Ostavi sve i čitaj: Anja Đorđević

Knjiga otvara svetove, kaže između ostalog Anja Đorđević, kompozitor i pevač, u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj.

Anja Đorđević komponuje muziku za pozorišne predstave u zemlji i inostranstvu, muziku za savremene plesne predstave i dokumentarne filmove, kao i za mnoge multimedijalne umetničke forme. Dobitnik je nagrade Stevan Mokranjac za operu Narcis i Eho 2003. godine, koja je ujedno i prva savremena, scenski postavljena opera žene kompozitora u srpskoj muzici. Strogi akademizam je ne zanima, uživa u poigravanju sa različitim formama i žanrovima, pa je tako njen projekat Šlageri sa šlagom naišao na odličan prijem kod široke publike.

U emisiji Ostavi sve i čitaj Anja Đorđević govori o stvarnim dometima umetnosti, publici koju treba odnegovati, razvoju opere u sredini sa samo par operskih scena, muzičkom teatru kao formi modernog doba i o knjizi kao neizostavnom delu njenog života.

Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, dizajner emisije Miloš Gojković, muzički urednik Nevena Popović, reditelj Ivan Milanović.

Repriza, 19. decembar u 04:42 i 12:42

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво