Stranac u Srbiji: Greg de Kjur

Tema Crni talas jugoslovenske kinematografije šezdesetih i sedamdesetih godina, privukla je američkog studenta Grega de Kjura da dođe pre deset godina u Beograd, da joj se posveti i na Fakultetu dramskih umetnosti odbrani doktorsku disertaciju, i to na srpskom jeziku.

Prošle godine De Kjur je bio u centru pažnje kulturne i filmske javnosti kao selektor desetog jubilarnog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koji se prikazuje od 8. do 15. maja u Beogradu.

U emisiji će govoriti kako je birao filmove za međunarodni takmičarski program i koje su novine na ovogodišnjem festivalu, na kome je prikazano 89 filmova u međunarodnom i domaćem takmičarskom programu.

O svom radu, putovanjima, zadovoljstvu što je upoznao velika imena srpske kinematografije, o zahvalnosti i vezanosti za institucije koje su mu pružile gostoprimstvo po dolasku u Beograd, kao što su: Fakultet dramskih umetnosti, Akademski filmski centar u Domu kulture Studentski grad, Jugoslovenska kinoteka i Biblioteka Jugoslovenske kinoteke, govoriće Greg de Kjur u ovom izdanju emisije Stranac u Srbiji.

Autor i urednik: Ranka Jakšić
Snimatelj: Dragan Stanojković
Montažer: Milica Živojinović

Repriza, 24. novembar u 03:41 i 11:41

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво