Na veslu priča: Bijeg – Vuk Krnjević

Vuk Krnjević rođen je 1935. godine u Sarajevu, a preminuo je 24. 1. 2018. u Beogradu. Bio je pesnik, književni kritičar, esejista i filmski scenarista. Legendarni urednik Televizije Beograd, potpisao je kultne TV serije Otpisani i Salaš u malom ritu.

Decenijama je Krnjević bio i urednik časopisa Književnost i izdavačke kuće Prosveta Književne kritike redovno je objavljivao u listovima Politika i Borba. Objavio je dvadeset pet zbirki poezije, kao i brojna esejistička i kritička dela. Dobitnik je velikog broja nagrada, uključujući Povelju za životno delo Udruženja književnika Srbije.

Vuk Krnjević u svom poslednjem TV nastupu nadahnuto govori o veslanju kroz život.

Reditelj, autor koncepta Rastko Šejić, kompozitor Vladimir Lešić, direktor fotografije Časlav Petrović, snimatelji Aleksandar Kalezić i Miroslav Milovanović (dron), montažer Milan Pejnović, dizajner Zoran Mujbegović, spiker Aleksandar Novaković, barkarijol Miloš Lakičević, intro animacija Kosta Milovanović i Miroslav Spajić, produkcija Udruženje Šta hoćeš i Matica Boke 2018, projekat podržali: Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat, Porto Montenegro, Luštica Bej.

Repriza, 25. oktobar u  00:50 i 08:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво