Studio 6: Andrea Belfi

Andrea Belfi je italijanski kompozitor, bubnjar i muzičar i jedan je od najaktivinijih i najcenjenijih autora na sceni eksperimentalne i savremene muzike u Evropi. Počeo je da svira bubnjeve sa 14 godina, studirao umetnost u Milanu, da bi se od 2000. godine u potpunosti posvetio muzici. U proteklih dvadeset godina razvio je jedinstveni i originalni bubnjarski stil u kojem spaja uticaje različitih muzika od roka do improvizacije. Njegovi hipnotički ritmovi i osobene teksture stvaraju izuzetno bogat zvučni svet u koji slušalac spontano uranja i u kome slobodno pluta.

Objavio je preko 50 kolaborativnih albuma za ugledne diskografske kuće, a sarađivao je sa umetnicima koji danas postaju sve poznatiji širim krugovima preko svoje filmske muzike poput Nilsa Frama, Johana Johansona, Grega Hejnsa i drugih. Zvuci koje ovaj italijanski umetnik proizvodi, posebni su u toj meri da ih drugi umetnici rado koriste za svoje radove, kompozicije i instalacije kao dragoceni materijal, kao da od Belfijevih zvučanja prave najfiniji nakit ili ih ubacuju u svoje sonične slike.
Zanimljivost Belfijevog rada leži pre svega u tome da slušalac biva uvučen u svet zvučne hipnoze, koju proizvodi njegovo sviranje, zadržavajući neku vrstu primordijalnog odnosa sa muzikom kao ritualom.

Koncerti u Studiju 6 Radio Beograda jedinstven su format koji se teško može pronaći na nekom drugom - koncertnom ili nekoncertnom mestu.
Koncerti na kojima je moguće i prisustvo publike, uživo se prenose jednom mesečno i RTS 3 direktno prenosi uključenje u živo radijsko emitovanje koncerata.
Nova scena koja se formira u Studiju 6 omogućuje domaćim i stranim stvaraocima i muzičarima jedno sasvim novo mesto za kreiranje u dugačijim, studijskim uslovima, upoznavanje sa tehnikom, ali i mogućnost da pronađu put do mnogo većeg broja gledalaca i slušalaca u zemlji i inostranstvu.

Uredničko-autorski tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović
Direktor forografije: Igor Milićević
Tonska režija: Zoran Marić
Reditelj: Ivan Milovanović

repriza, 3. avgust u 00:16 i 08:16

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво