60 uzbudljivih godina: Politika u 60 slika

Najvažniji politički događaji iz ugla onih koji su sa njih izveštavali, koji su o njima učili i onih koji su ih pratili na televiziji. Ponekad je politika menjala televiziju, a nekada i televizija bila iznad politike. Neke su nas vesti zbližavale, a zbog nekih se demonstriralo i ratovalo.

Komičnih, napetih, dramatičnih i najvažnijih političkih događaja u proteklih šest decenija, podsetimo se zajedno u jubilarnoj emisiji "Politika u 60 slika".
Kako je rešena dilema da li Titovo kolo treba da se vidi u Dnevniku, ili da se sakrije? Da li je izveštaj nepotpun ako niste sačekali tenk, i kako izgleda kada jedan od najtraženijih svetskih terorista mora da se pridržava novinarskih pravila? Kolika je moć televizije i ko je to naučio na teži način?
Svega toga podsećaju se: nekadašnji urednik i direktor Televizije Beograd Nenad Ristić, uredik Informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović, dugogodišnja urednica u spoljnopolitičkoj rubrici Snežana Rodić i Milena Vučetić, dugogodišnja direktorka tehnike u RTS-u.
O prvim televizijskim sećanjima govore i istoričari Predrag Marković i Hrvoje Klasić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao i novinar Zoran Panović.
Urednici i voditelji Nada Gogić i Zoran Stanojević

repriza, 1. septembar u 03:57 i 11:57

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво