Libela: Milena Pavlović Barili

Povodom izložbe Poezija Mileninih boja, u Galeriji Dunav osiguranja reprizira se emisija Libela - Milena Pavlović Barili. Milena Pavlović Barili jedan je od najistaknutijih predstavnika naše umetničke avangarde četvrte decenije 20. veka. Njenoj životnoj sudbini i stvaralaštvu umnogome su doprineli životi njenih roditelja. Majka Danica je poreklom iz ugledne porodice potomaka Karađorđevića, a otac Bruno Barili, pesnik i kompozitor iz parmske porodice umetnika, i to je spoj patrijahalne Srbije i savremenog sveta.

Milena se školovala i živela po raznim evropskim umetničkim centrima, da bi kraj života provela u Njujorku, gde umire u trideset devetoj godini. Raskošan talenat i plodan opus ove umetnice posvećene avangardnom u umetnosti svoga doba, ali ipak originalne likovne poetike, svedoči o veličini i značaju pojave jedne od najbitnijih srpskih slikarki prve polovine 20. veka.
U emisiji učestvuju: Jerko Denegri, Lidija Merinik, Adele Macola, Marija Maca, Frančesko Barili, Jelica Milojković, i Žana Gvozdenović.
Autor i urednik emisije: Maja Skovran
Reditelj: Marko Šotra

repriza, 10. avgust u 03:40 i 11:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво