Stranac u Srbiji: Švetank Pandej

U ovom izdanju autorka emisije "Stranac u Srbiji" Ranka Jakšić predstavlja na svoj uobičajen način jednog nesvakidašnjeg gosta. Indus Švetank Pandej je došao u Beograd da nastavi studije započete u svojoj rodnoj zemlji Maharaštra, a potom u Nemačkoj. Upisao je doktorske studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu pre dve godine. Pored toga što mnogo vremena provodi radeći na projektu, Švetank je uspeo da za kratko vreme obogati svoj društveni život i okupi oko sebe mnoštvo prijatelja.

Prepoznao je odmah i šta može da zameni maminu kuhinju i indijske restorane, te skoro svakog dana odlazi u sarajevsku ćevabdžinicu, koja se nalazi u njegovom komšiluku na Zvezdari. On govori o razlikama u kulturama Indije i Evrope, načinu školovanja u Indiji, o svojoj porodici i mnogim čudima koja su ga iznenadila u Srbiji, a jedno je, svakako jogurt, koji se u
Srbiji pije kao voda, kako kaže Švetank Pandej u emisiji.
Švetanka je ekipa emisije propratila na kriket utakmici između ekipe Kriket kluba "Stari grad" i jednog engleskog tima, kada je sreo svoje prijatelje iz Bangladeša, Pakistana, Australije, Holandije... Takođe ćemo videti kako Švetank voli da igra šah na Tašmajdinu sa starim ljudima i kako uživa u Beogradu u osećaju slobode i opuštenosti igrajući bilijar sa svojim drugovima.

Autor i urednik: Ranka Jakšić
Snimatelj: Dragan Stoiljković
Montažer: Milan Radičević
Obrada zvuka: Nebojša Dragićević
Organizator: Dušica Hovjecki

repriza, 30. jun u 04:52 i 12:52 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво