Na veslu priča: Višak istorije arhipelaga

Neven Staničić, kao iskusan pomorac sa šeširom na sunčanom danu, promišlja višak istorije arhipelaga, uvodeći ratnike, konje, žrtvu i strah, ali i veru u boginju plodnosti, ili Bogorodicu. Vala Zagreb ili Vala Svetog Trojstva. Ko priznaje herojstvo? Dva ostrva arhanđela i jedno gospino, u drugom stanju. Okean u Boki. Koliko je ostrvo zaslužno? Kako se brani vera, i ko je vera? „Da mi je čut juriš lake konjice...“ Zašto su tužne pesme ratnika voleli Mleci? Klub Med ili lazaret? Ko išta garantuje potomstvu?

Neven Staničić, rođen je 1955. godine u Kotoru. Završio je Opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Trinaest godina radioje kao novinar u elektronskim medijima: bio direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Tivta, dopisnik RTV Titograd i Novi Sad. Direktor je, urednik i izvršni producent u Centru za kulturu Tivat, jedan od stvaralaca međunarodnog festivala „Purgatorije". Bavi se izdavaštvom, uredio je i priredio veliki broj knjiga.
Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Miloš Lakičević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" i Matica Boke 2018.

repriza, 27. jun u 03:28 i 11:28 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво