Odliv mozgova: Predrag Stojićević

U šestoj epizodi dokumentarne serije „Odliv mozgova“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ govori se o karijeri arhitekte i dizajnera svetla Predraga Stojićevića, koji je preko profesure u Indiji stigao do Edinburga.

Stvaralački trag Predraga Stojićevića kreće sa Arhitektonskog fakulteta, privatne prakse i stotina projektovanih osvetljenja fasada i enterijera u Srbiji, da bi, nakon nekoliko talasa emigranata iz Srbije, odlučio da prihvati poziv i predaje arhitekturu u Nju Delhiju, odakle ga je put odveo do multinacionalne korporacije ARUP, u kojoj se bavi „visokim nivoom kreiranja" osvetljenja građevina širom planete.
Arhitektura kao ogledalo države i kulture. Da li je scena ovde ikada trajno stvorena? Da li je odlazak neminovnost? Kako se kreće Indija? Mirisi ulične hrane i opšta upotreba sirene. Da li je srpski sarkazam univerzalni jezik? Kaste i ostale okoštalosti sveta. Da li je moguće zauvek putovati i naći pravi put? Kako smo se zaglavili? Kako je raditi sa najvećim arhitektima današnjice? Tehnologije osvetljenja i komunikacije. Čovekomernost svetla. Raditi za trojicu da bi živeo kao jedan.

repriza, 26. jun u 04:00 i 12:00 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво