Stranac u Srbiji: Galina Radoičić

Galinina priča liči na sve druge životne priče žena, koje je ljubav zavela i dovela u Srbiju. Ali današnja slika njenog života govori nešto sasvim drugo.

Nadrealni svet je okvir njenog života ovih dvadeset pet godina, od kako je došla. Kada ju je Ljubiša u Magelovu, u Belorusiji, zaprosio, nije znala šta je čeka: početak teškog života u selu Šatra u Kuršumliji, a potom u selu Bresničić kod Prokuplja. Želja da se vrati kući je bila velika, ali je ljubav prema Ljubiši bila jača. Ljubiša mi je rekao: Ja nemam ništa. Ako hoćeš sa mnom u Srbiju, živećemo kako moramo: pod drvo - pod drvo. Tako je i bilo, pod drvo, kaže u emisiji Galina Radoičić.
Lubiša je umro, troje dece je otišlo svojim putem, a Galina je ostala da živi sama u kući na vrhu brda u selu. Nema rođaka, komšija, prijatelja, jedino društvo su priroda, životinje koje gaji i mačka. Kako provodi svoje dane potpuno sama u selu, kako se izdržava baveći se poljoprivredom, kako pored poslova nalazi vremena za slikanje i kako u svojoj samoći pronalazi smisao života, saznaćemo od Galine u ovoj emisiji Stranac u Srbiji.
Autor i urednik: Ranka Jakšić
Snimatelj: Dragan Stojiljković
Montažer: Milica Živojinović
Tonski snimatelj: Slaviša Petrović
Obrada zvuka: Nebojša Dragićević

repriza, 02. jun u 04:00 i 12:00 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво