Veliki pisci na malim ekranima: 1. deo

Dvodelna emisija povodom 60 godina TV Beograd, na kojoj pored mnogih malih ljudi iz TV aparata, kako su se nekad zvali oni koji su se pojavljivali na televizijskom ekranu, bili su i pisci kao dostojni svedoci ako ne svih šezdeset, a onda svakako poslednjih trideset godina ove medijske kuće. Dok su glumci, pevači, zabavljači, pa i političari, TV ekran doživljavali kao svoj dom, pisci su na televiziji bili i ostali pomalo čudni gosti.

Urednik emisije Veliki pisci na malim ekranima Aleksandar Gatalica pozvao je ponovo na ekran dvadeset jednog velikog srpskog pisca, od Skendera Kulenovića do Dragana Jovanovića Danilova i ponovo se setio neprolaznih svedočanstava o njihovom radu. Dve emisije nastale su od kolažiranja najupečatljivijih iskaza (njih preko sedamdeset). Kako su pisali, čemu su se nadali, da li su mislili i računali na čitaoce ili ne, jesu li se više oslanjali na cigaretu ili na svoju pisaću mašinu, kako su zamišljali svoje delo kroz pedeset godina - sve su to pitanja na koje su odgovore davali Ivo Andrić, Dragoslav Mihajlović, Slobodan Selenić, Milorad Pavić, Svetlana Velmar-Janković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić i mnogi drugi.
Fotografija: Dragan Stanojković, obrada slike: Milica Živojinović, obrada zvuka: Aleksandar Zoričić, reditelj: Nenad Krkelić, urednik i voditelj: Aleksandar Gatalica.

repriza, 31. maj u 02:30 i 10:30 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво