Arhetip moderne bajke, 3-4

U trećoj epizodi serije Arhetip moderne bajke, biće reči o arhetipu anime i animusa, o tome ko su pravi heroji i koliko su bajke bitne u našem detinjstvu.

Psiholog prof. dr Žarko Trebješanin, izneće zanimljive podatke o tome koje su bajke najpolularnije u svetu i kod nas, koliko se bajke uopšte čitaju i zbog čega je dobro ne menjati njihovu suštinu. O arhetipskom junaku i herojima, govoriće dr Zoran Milivojević, psihijatar i psihoanalitičar. Sa posebnom pažnjom preporučujemo divne reči oca Ilariona Đurice, koji se obraća deci i uči ih pravim vrednostima o kojima se pripoveda u bajkama a istine su za celi život.
Šta inspiriše savremene pisce u bajkama saznaćemo od dramaturga i pisca Vladislave Vojnović kao i od Vesne Vidojević Gajović, TV urednika i pisca. Zašto su bajke važne u najranijem uzrastu, kako ih treba pričati i zbog čega ih treba iznova kazivati, objasniće psiholog Vesna Nenadić Jevtić.
U ovoj epizodi analiziraćemo jednu od najpopularnijih bajki - Crvenkapu, a glumica Paulina Manov počeće da pripoveda moderne bajke o devojci Vrbi...
Urednik Nataša Nešković. Reditelj Sunčica Jergović.

repriza, 2. maj u 00:05 i 08:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво