Читај ми!

Ostavi sve i čitaj : Ivana Dimić

Ivana Dimić, dramaturg, pisac i prevodilac sa engleskog i francuskog jezika, dobitnik NIN-ove nagrade za 2016, knjigama zahvaljuje što su je čitavog života štitile od nesreće i od sveta.

U emisiji Ostavi sve i čitaj u razgovoru sa Goricom Zarić Jovanović, duhovita i britka književnica sa iskustvom savetnika ministra za kulturu, govori o kulturnim potrebama svih građana naše zemlje, neadekvatnim i neinstitucionalizovanim strategijama za razvoj kulture i katastrofalnim posledicama takve nebrige po identitet celokupnog naroda. Ivana Dimić upozorava da se bez pismenosti i obrazovanja urušava nacija i da je čitanje korak bliže slobodi, jer samo čitanjem stvaramo otklon prema medijskim spekulacijama, predrasudama i učimo da preispitujemo i odlučujemo o vlastitoj egzistenciji.
U nastavku emisije Ivana Dimić odgovara i na pitanja o pisanju kao načinu da se sloboda uvek iznova osvaja, večitim temama ljubavi i smrti u književnosti, veri i spokoju koji se posledično pronađe, ali i o knjigama koje otvaraju nove svetove, dovode vas do granice svemira, što ide u prilog njenoj tvrdnji da je život sa knjigama čista poezija.
Autor i urednik: Gorica Zarić Jovanović
Reditelj: Ivan Milanović
Proizvodnja: RTS 3 2017.

repriza, 18. avgust u 01:35 i 09:45

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво